monumenter ære Confederacy

monumenter ære Confederacy

Siden volden i Charlottesville, Virginia, og omslutningen af ​​statuen af ​​den konfødererede soldat i Billige Moncler Sale Durham, har forsvarere af konfødererede mindesmærker gjort en interessant forskel. Charlottesville statuen er af Robert E. Lee, hvis forsætlige forræderi mod USA gør opmærksom på ham svært at forsvare. Durham-statuen var på den anden side af en fattig soldat, tvunget ved hjælp af vederlag og andre midler til at deltage i en krig, hvis lokaler han ikke kunne modstå; Det samme gælder for Fayetteville s konfødererede soldat statue. Hvis demonstranter virkelig tror på ligestilling, hvorfor ophæve mennesker, der ikke var rigere eller magtfulde end dem selv? Det er et godt spørgsmål med et foruroligende svar. Durham statuen repræsenterede faktisk en fattig soldat, hvoraf mange var faktisk forpligtet til at kæmpe. Men disse mindesmærker blev brugt til at udnytte fattige folk så meget som at ære dem.

Fordi skabelsen var så vel dokumenteret, er North Carolinas mest berømte statue, Silent Sam, et godt eksempel på hvordan dette fungerede. Det blev rejst under Jim Crow Era ved University of North Moncler Udsalg Carolina, som forholdsvis få fattige folk havde råd til til trods for det ydmyge udseende, viser statuens dåbsprog, givet af den velhavende industriist Julian Carr, hvordan de rige forsøgte desperat at udnytte fattige hvide i kampen mod race ligestilling. Han rummede behageligt på hans hukommelse om at have ‘hest pisket en negerbrønd, indtil hendes nederdele hængte i rifter, for på gaderne i denne stille landsby havde hun offentligt fornærmet og maligneret en syddame.’ Dette var sket, sagde han: ‘Hundrede meter fra, hvor vi står.’ Lige så vigtigt understregede han den enhed, som han sagde, nordkaroliniere retsforfulgte krigen: kæmper ‘uden murmor, altid trofast over for sin pligt, uanset de ofre, der har fået lyst til.’

Dette mønster af velhavende hvide, der hævder en forenet front mod sort lighed, strækker sig helt tilbage til slaveriet, da rige slaveholdere bidrog til at overbevise fattige hvider til side med slaveri og mod deres sorte allierede, venner og elskere ved at incitamere vold mod sorte mennesker ( især som slavefangere og medlemmer af patruljen, en forløber for Klan). Det løb også gennem Wilmington-kuppet fra 1898, hvor rige hvide vælte en demokratisk valgt multi racial regering ved at true ‘negro overherredømme’ og voldtægt.

Under borgerkrigen var fattige hvide ofte racistiske men også ofte oprør mod Confederacy. I særdeleshed North Carolina blev der en brutal borgerkrig, der puppede oprørere mod unionister, der erklærede, at de ikke ville ‘kæmpe for den store mænds negro’, det vil sige, at de ikke ville kæmpe for at fortsætte slaveriet, som selv racistiske unionister følte opereret mod deres interesse. De vidste præcis, hvad krigen var om og nægtede på bekostning af deres liv til side med det.

Ved opførelsen af ​​disse statuer indrømmede de konfødererede sympatiserende kvinder og de byer og universiteter, der tiltrådte dem (såsom byer som Durham og universiteter som UNC) endnu engang de fattige hvide i deres sag igen, pappede over deres oprør mod Confederacy og lade som om, at hele Syd var forenet i en herlig (og igen, nøgtern hvid supremacist) årsag. Silent Sam, som de fattige konfødererede soldater næsten overalt i Nord Carolina, vender mod nord og skaber en samlet falsk af hvide soldater loyale over for Confederacy og hvad det stod for. (Fayetteville s egen konfødererede soldat gjorde et ansigt fra syd til nord i 2002.) Dette er en uærlig beregning med de modstridende holdninger hos fattige hvide i retning af borgerkrigen.

Jeg er en af ​​de få historikere, jeg ved, der forbliver ambivalent med at fjerne disse statuer. Jeg er ikke en fan af at dække historie, selv en historie som grim som den, der bemaerker os denne falske fortælling om hvid enhed. Jeg bevarer en stadig mere quixotisk tro på kraften i den forklarende plakat og i offentlig kunst, der kan forstyrre gamle fortællinger.

Men lad os være så klare, som vi kan: De konfødererede mindesmærker i hele syd sørger for Confederacyen og gennem den hvide overherredømme. Forlader dem den måde, de opholder sig på, drømmen om race ligestilling.

W. O ‘Neil er professor i historie ved Methodist University og formand for universitetets historieafdeling. / Wrapper>