30 døde i kamp med narkotika bande

30 døde i kamp med narkotika bande

Tusindvis af stærkt bevæbnede politier og soldater bragte forbi barrikader ind i hovedstadsområdets mest voldelige slumområder på tirsdag sammen med døde forsvarere af en bande leder efterfulgt af USA. Mindst 30 mennesker er døde, sagde embedsmænd.

KINGSTON, Jamaica Tusindvis af stærkt bevæbnede politier og soldater barged forbi barrikader i hovedstadsområdets mest voldelige slumkvarterer i tirsdags sammenstød med døde forsvarere af en bande leder efterfulgt af USA. Mindst 30 mennesker er døde, sagde embedsmænd.

Jamaikas sikkerhedsstyrker, der blev dræbt af dristige angreb fra maskerede gangstere loyale over for underjordiske boss Christopher ‘Dudus’ Coke, var midt i et næsten dagløbende angreb i hjertet af West Kingstons slumkvarterer, der længe ramtes af bandeforfølgelser.

Men Coke var stadig på trods af razzia i hans højborg, sagde National Security Minister Dwight Nelson til journalister på pressekonferencen.

Den mistænkte s advokat, Don Foote, har nægtet at sige, om cola blev kørt ned i den barricade Tivoli Gardens slum eller var et andet sted i landet.

På tirsdag forsvandt den tredje på hinanden følgende dag med uro, maskerede vogtere i West Kingston ned ad gaderne barricaded med pigtråd og søppelbiler, der skulle blokere udenfor. Lyden af ​​våbenhvile ekkrede over kvartererne i Jamaica s sydkyst, langt fra de all inclusive turistmekkaer på nordkysten.

Politiets talsmand Korporal Richard Minott fortalte The Associated Press på tirsdag, at kampene i West Kingston alene har dræbt 26 civile og en sikkerhedsansvarlig. Politiet havde rapporteret, at tidligere kampe dræbte to officerer og en soldat.

Det var ikke umiddelbart klart, hvad der foregik indenfor slamkorpsens lappeklub, hvor Coke’s tilhængere begyndte at massere i sidste uge, efter at premierminister Bruce Golding faldt sin ni måneders afvisning af at udlevere Coke, der har bånd til sit politiske parti.

Goldings kontor meddelte, at Jamaicas ombudsmand og den øverste offentlige forsvarer håbede at lede til Tivoli for selvstændigt at ‘fastslå det præcise antal personer, der er blevet dræbt eller såret’ der.

I nærheden af ​​barricaded Hannah Town, der har set intense brandbekæmpelse, siden våbenfolk brændte ned politistationen søndag, har læger i Kingston Public Hospital behandlet patienter, så de kan være midt i volden, men blodbanen var lav, sundhedsminister Rudyard Spencer sagde.

Kingston-gader uden for kampzonerne var for det meste tomme, skoler og mange virksomheder blev lukket, og områdesygehuse tilbød kun nødtjenester. Regeringen søndag gennemførte en månedslang nødstilfælde.

Volden har ikke spildt ind i hovedstadsområdernes velhavende kvarterer, men bander fra slumkvarterer lige udenfor hovedstaden er gået i kampen, opbygget barrikader på vejbaner og skyder i tropper.

I den bange tunge by Portmore sagde politiet, at væbnede soldater sprøjtede kugler på en minivan, der færger lokale folk. Det var ikke klart, om nogen døde.

Men West Kingston, som omfatter Trenchtown slummen, hvor reggae superstjerne Bob Marley blev rejst, forbliver epicenteret for volden.

Gangster, der var loyale over for Coke, begyndte at barrikere områdets gader og forberede sig på kamp umiddelbart efter Golding caved i sidste mandag til et voksende offentligt skrig over hans modstand mod udlevering. Anklage påberåbte ulovlig wiretap bevis.

Sikkerhedsminister Dwight Nelson sagde, at ‘politiet er oven på situationen’, men der blev rapporteret om skydevåben i flere fattige lokalsamfund og voldsomme vogtere selv skudt op i Kingstons centrale politistation.

Narkotikahandel er dybt forankret i Jamaica, som er den største producent af marihuana i regionen, og hvor bander er blevet stærke organiserede kriminalitetsnet involveret i international våbensmugling. Det brænder en af ​​verdens højeste mord satser, øen 2,8 millioner mennesker havde omkring 1.660 mord i 2009.

Volden har sine rødder i 1970’erne, hvor politiske fraktioner væbnede bander til at skræmme modstandere forud for valgene i 1980. Men politikerne for længe siden mistede kontrollen over båndene. Bevæbnet med AK 47’ere og andre angrebsvåben, de har kæmpet blodige græskrige for kontrol med afpresninger, der har provokeret en cyklus af tilsyneladende endeløse hævnedrabber.

I en solstrålet ø, der var mere kendt for reggae-musik og all inclusive resorts, brød volden ud søndag eftermiddag efter næsten en uge med stigende spændinger over den mulige udlevering af Coke til USA, hvor han står over for en mulig straffesætning i fængslet.

Han fører en af ​​de bander, der styrer politiserede slumområder kendt som ‘garnisoner’. Politiske partier skabte banderne i 1970’erne for at forstyrre stemmer. Banderne har siden vendt sig til narkotikahandel, men hver forbliver tæt knyttet til et politisk parti. Coke s bande er bundet til det regerende Labour Party.