4 psykologiske tricks til at holde fast i dit nytårs resolutions

4 psykologiske tricks til at holde fast i dit nytårs resolutions

Hvert år trækker millioner af mennesker over hele verden nytårs resolutioner. Og hvert år bryder de fleste af os og overgiver disse beslutninger.

Selvkontrol er et stort problem for mange af os, så manglende opretholdelse af vores beslutninger er ikke overraskende. Flere studier viser, at folk er meget mere tilbøjelige til at følge med på en hensigt om at gøre noget sige, udøve mere, hvis de formår at gøre det det når de støder på en cue.

I stedet for at bare udøve mere, kan du danne hensigt om at slukke for jogging, når alarmen slukker. Ved at danne en implementeringsindstilling automatiserer forberedelsen til adfærd, når køen opstår. Og det gør det mere sandsynligt.

I en undersøgelse mistede kvinder, der dannede fødevarespecifikke gennemførelsesintentioner, dobbelt så meget som en kontrolgruppe af slankekure kvinder.

For det andet kan du fokusere på abstrakte egenskaber af begivenheder og ting snarere end konkrete egenskaber. Antag, at dit mål er at spise mere sundt, og du er fristet af en doughnut.

Et fokus på dets konkrete egenskaber er sød klæbrighed, for eksempel har tendens til at fremme forbruget. Men fokus på dets abstrakte egenskaber, de egenskaber, det deler ikke kun med andre donuts, men det bredere sæt af ting, du finder fristende, har tendens til at fremme selvkontrol.

Du kan måske tænke på udfordringen ikke som denne donut eller ej? men usund mad eller ej? er en anvendelse af, hvad der er kendt som construal level teori til problemet med selvkontrol. Generelt har det at formere ting i mere abstrakte termer at lette mere rationel tanke og adfærd, muligvis fordi det gør mere fremtrædende årsagerne til, at vi vil udøve selvkontrol i første omgang.

Det er virkningerne af et mønster for at spise donuts ikke at spise en enkelt donut, som vi vil undgå, og disse mønstre og deres virkninger er abstrakte egenskaber. I modsætning hertil er lavtliggende egenskaber af en fristelse vigtige, hvordan det s umiddelbart givende.

Tilsvarende kan du deltage i aktiviteten American Psychiatrist, psykolog og adfærdsmæssige økonom George Ainslie kalder bundlingsvalg.

Når du pakker valg, ser du dem ikke som diskrete episoder uden relation til hinanden. I stedet ser du dit nuværende valg som repræsentant for en tilbagevendende udfordring.

Du kan pakke valg ved at angive dig selv ikke som at vælge, hvordan man handler nu, men snarere som at vælge, hvordan man handler nu og ved enhver efterfølgende lejlighed. Jeg kan muligvis se mit valg om at spise en doughnut med min kaffe som forudsigelse for, hvordan jeg vil handle i lignende situationer i fremtiden (når jeg f.eks. Går på cafe) og derved bundle mit nuværende valg med mine fremtidige lignende valg .

Den tredje strategi, du kan bruge til at fastholde dine beslutninger, er at genoprette din selvkontrol relativt hurtigt. Flere ting synes at hjælpe.

Der er positiv påvirkning, som indebærer at øge dit humør, sige ved at se en sjov video. Eksponering for naturen hjælper også med at genoprette udtømt selvkontrol.

At spise sød mad hjælper også, selvom det er et problem, hvis det du prøver at kontrollere, er din tendens til at spise for meget junk, især da det viser sig, at kunstige sødemidler ikke hjælper. Et eksperiment viste, at mens forsøgspersoner, der drak sukker sødt milkshakes havde deres udmattede selvkontrol genoprettet, milkshakes smagt med kunstige sødestoffer hjalp slet ikke (på trods af at folk var i fare når det kom til at gætte om deres drikke brugte sukker eller ej).

Hvorfor kunstige sødestoffer ikke genopretter selvkontrollen, men sukker gør det for øjeblikket ikke kendt. Heldigvis har nyere forskning vist, at det ikke er nødvendigt at faktisk forbruge sukker sødet mad for at få fordelene: at svinge en sød drikke rundt om munden og så spytter det ud er.

Hvis selvkontrol er en begrænset ressource, kan vi undgå at udnytte det unødigt: vi kan gemme det, indtil vi har brug for det. Den fjerde strategi for at holde vores beslutninger mere generelt undgår fristelser. Dette forekommer og er tydeligt, men dets betydning kan ikke genkendes.

Måske tror folk, at viljestyrke er mere effektiv end den rent faktisk er. Eller måske forstår de ikke, at det mindskes med brug og på tværs af dagen (overvej hvor meget mere sandsynligt du skal spise slik i eftermiddag). Så de anvender ikke denne strategi for at undgå fristelser så ofte eller så effektivt som de måtte.

Hvis du vil spise mindre chokolade, skal du ikke købe familie størrelse bar (eller falde i de gamle to til prisen for en fælde) og stole på din viljestyrke for at sikre, at du holder fast i kun tre firkanter i aften. Når du er træt , kan det være svært at holde fast ved din beslutning.

Bedre at købe en lille bar: På den måde vil besværet med at gå ud for at købe mere sandsynligvis være for stor til at give ind i dit ønske om et andet firkant chokolade.

Du kan undgå fristelser ved at vælge den lollyfri gang i supermarkedet; vælge en rute hjem, der ikke går forbi puben, eller bageriet osv. Der er bevis for, at denne form for strategisk tilgang til selvkontrol er mere effektiv end at stole på viljestyrke alene.