Hvorfor hvert firma skal kopiere Phaze Concrete og deres medarbejder

Hvorfor hvert firma skal kopiere Phaze Concrete og deres medarbejder

Begyndende med små boligprojekter i 2003 arbejdede de op til mere massive strukturer.

I en kort periode blev Phaze hurtigt vellykket på grund af det hårde arbejde og færdiggørelsen af ​​projekter forud for planen. På grund af disse attributter var kunderne tilfredse og tilfredse med det færdige job. Også virksomheden begyndte at stige i størrelse, overgang til kommercielle projekter.

Disse kommercielle projekter bestod af parkeringshuse og store boksforretninger. Over tid udvidede Phaze Concrete til flere vestlige stater og arbejdede på flere projekter.

Phaze Concrete tilbyder unikke programmer til medarbejdere

To grunde til, at Phaze Concrete er blevet førende inden for konkret konstruktion, er præstation og teamwork. Virksomheden mener, om teamet af arbejdere er glade og dygtige, de gennemfører kvalitetsjob.

‘Vi ønsker ikke, at vores medarbejdere kommer til arbejde og tjener en lønseddel og går hjem,’ siger en repræsentant for virksomheden. ‘Vi vil have, at de lærer overførbare færdigheder og har en værdifuld oplevelse med en god forretning.’

Phaze Concrete tilbyder deres medarbejdere og familier to forskellige programmer. Det første tilbud er lærlingeuddannelsen. Dette program er en af ​​over 37.000 forskellige Billige Moncler Sale lærlingeuddannelser, der tilbydes rundt om i landet.

Gennem disse programmer dedikerer virksomheden sig selv til at sikre en ordentlig uddannelse og færdigheder opnås. Medarbejdere har mulighed for at lære overførbare færdigheder, men forbliver på jobbet og tjener.

Lærlingsprogrammet har haft succes for virksomheden. I 2016 samarbejdede Phaze Concrete med Afdeling for Arbejdsafdeling for Lærlingeuddannelse. Partnerskabet skabte et spændende og unikt uddannelsesarbejdsprogram. Også dette program var først og fremmest i området.

Værdien af ​​denne type lærlingeuddannelse blev kendt af Alexander Billige Moncler Jakke Herre Acosta, USAs arbejdsminister. Diplomat deltog i G 20 Arbejds- og Arbejdsministermødet i maj 2017, hvor han rømmede støtte fra planen.

Phaze Concrete støtter sine medarbejdere

Et andet stort tilbud fra Phaze og hvor selvtillid de behandler deres medarbejdere, er at tilbyde GED-support. Enhver arbejdstager, der ikke har deres GED, kan deltage i uddannelsesklassen og tage eksamen. Virksomheden har været i stand til at lade arbejdere fortsætte med at tjene en lønseddel og tage kurser på samme tid.

Denne ansøgning udvides ikke kun til hver medarbejder, men også til deres familier. Programmet tillader hver familie i Phaze at tjene bedre liv og forbedre deres livsstil.

‘Phaze Concrete giver GED-programmet, der er tilgængeligt for alle medarbejdere og familiemedlemmer af vores medarbejdere’, siger gruppens talsmand.

Byggeri og betonindustrien er blevet nogle af de mere betydningsfulde områder i landet og tilbyder beskæftigelse til millioner af amerikanere. Industrien fortsætter med at udvide hvert år med flere job og måder at fremme i sektoren.

Virksomheder har brug for at følge Sua af Phaze Betonveje

Men hvorfor skal andre virksomheder kopiere Phaze-konkrete måder?

Hvis de ønsker at have glade medarbejdere, der er spændte på at komme til arbejde, så vil de tilbyde denne type programmer.

Phaze Concrete har haft succes på arbejdspladsen ved at færdiggøre job tidligt og under budget. De har også set mange arbejdstagere fremme deres karriere i byggebranchen og videre.

Der er ingen tvivl om, hvorfor Phaze Concrete er blevet førende inden for betonbygningsindustrien i det sidste årti.