Hvorfor smartphones ikke lider under recessionen

Hvorfor smartphones ikke lider under recessionen

Det er sandt på tværs af alle telefonmærker. håndsætvalg) på mobilnetværk Vodafone.

I stærk kontrast er markedet for high-end-telefoner som Apples iPhone stærkt. I Europa forventes salget af smartphones at stige 22% i 2009, hvorved den 21% nedgang i håndsætssalget forudsiges af Pyramid Research. af ChangeWave Research i juni foreslog, at 37% af forbrugerne allerede ejer en smartphone, mens mere end 14% planlægger at købe en i de næste tre måneder.

For netværksoperatører fortæller dette gode nyheder. Med de fleste forbrugere presset, kan de fokusere på at bruge smarte smarttelefonkunder til at ‘holde deres margener forholdsvis stabile i den nuværende økonomi og øge dem, når økonomien forbedres’, siger Stela Bokun, en analytiker med Pyramid Research.

For virksomheder som Sony Ericsson betyder det at gå tilbage til tegnebrættet.

‘Vi er nødt til at genvinde jorden og genoplive vores portefølje,’ anerkender hr. Runevad. At have smartere telefoner er en del af strategien, siger han, fordi en gang ‘mere normal markedsdynamik’ vender tilbage, vil kunderne ‘handle op’, når de får en ny telefon.

Men at være smart er ikke let. Tilbage i februar meddelte Sony Ericsson Idou. En high spec telefon med touch screen og 12 megapixel kamera, det blev godt modtaget. Men buzz fizzled ud som Sony Ericsson først rebranded telefonen som Satio og derefter fortalte kunder at de ikke ville få deres hænder på det indtil oktober tidligst. Og mens hardwaren ser ud til at være upåklagelig, antyder et første spil med telefonen, at dette ikke vil være Sony Ericssons mest brugervenlige mobil.

Forsinkelser som dette giver rivaler masser af tid til at leapfrog. Lidt underligt, at Sony Ericsson netop har fået en ny administrerende direktør, som lover at ‘forbedre produktdesign og udviklingsprocessen, og.’ Det finske selskab indrømmer let, at det savnede smartphone båd, selvom Kai Oistamo, dens vicepræsident for mobiler, insisterer på at ‘vi har en aggressiv plan nu’ for at indhente.

Også at spille indhente er Microsoft. ‘Ja, der har sikkert været et hul i de sidste 12 18 måneder, vi er bagud’, indrømmer Jean Philippe Courtois, præsident for Microsoft International.

Microsoft håber, at version 6,5 af Windows Mobile vil hjælpe med at genoptage sine formuer, med softwarestyrede telefoner, der kan skelne verdener af virksomhedernes og privatlivet.

Rebranded Windows Phone, det falder Microsoft ’s fiddly ‘computer desktop’ brugergrænseflade. Store bogstaver menuer og jaunty iPhone stil ikoner hjælpe ejere navigere deres telefoner. Fantastisk software, undtagen et par år sent og ikke helt deroppe med nogle rivaler.

Secrets of smartphone succes

Det er asiatiske virksomheder, der gør en masse løb lige nu. Sydkoreanske telefonproducent Samsung lancerede ikke kun sin nye Jet-smartphone i juni og skubbede den ind i butikker bare nogle uger senere, men leverede også en telefon, der var både intuitiv at bruge og havde et touchscreen-tastatur, der ikke gjorde mig længes efter en rigtig ‘qwerty ‘ tastatur.

Men Billige Moncler Jakke Herre Samsungs nye serie af smartphones viser også, at producenterne har brug for mere for at få deres telefoner til at skille sig ud.

Når en telefon drejede sig om hardwaren, skødede blæse telefonkøbere fra candybar-telefoner til clamshells til glidere, fra klump til super slank og tilbage igen, fra tastatur til berøringsskærm, fra megapixel mania til GPS.

Og så kom Apple.

Det er to år siden iPhone blev lanceret, mere end en levetid i mobiludvikling. Selv nu er rivaler tilbageholdende med at bruge det ‘jeg ord’, selvom de alle erkender, at iPhone ændrede det, som telefonmarkedet handler om.

Det er en ’skiller sig ud’ -telefon, både hvad angår brugeroplevelse og dataanvendelse, siger Vodafones Mr. Chomet.

Apple havde brug for kun to ingredienser til at være vellykket: brugervenlighed og en lang række ‘apps’ små softwareapplikationer, der gør det muligt for ejere at optimere deres telefon, uanset om det er Sudoku-puslespil eller sukkersporere til diabetikere.

Succesen for Apples appbutik fangede de fleste rivaliserende telefonproducenter. Butikken med mere end 65.000 apps og over to milliard downloads gør nu mange penge, ikke kun til Apple, men også til tusindvis af udviklere.

Det er her, hvor rivaler som Samsung falter. Med få apps til at tilfredsstille ejernes luner (Samsungs lille app store blev lanceret for et par uger siden), kan Jet måske være en smuk telefon, men kan ikke være en iPhone-morder.

Smart og billig?

Gabet er ved at komme tættere, ikke mindst fordi Apple ser ud til at glæde sig kun til den høje ende af smartphone-markedet.

Det giver plads til virksomheder som Research in Motion (RIM). Når det er fast i nichen om at gøre Blackberry e-mail-telefoner rettet mod forretningsfolk, skubber det canadiske firma dybt ind i forbrugerområdet. Business magazine Fortune har for nylig kronet RIM som verdens hurtigst voksende firma.

Mest succesfulde er Blackberry Curve, en ubemærket adgangsniveau smartphone: den mangler 3G-tilslutning, hvilket gør for langsom internetadgang; dets kamera er i bedste fald gennemsnitligt. Hvor kurven dog udmærker sig, er brugeroplevelsen. De fleste applikationer på Moncler DunJakke telefonen e mail, browser, kamera, sat nav, plus downloadbare apps til at finde hoteller eller bruge Twitter passer problemfrit sammen.

Kurvens succes understreger vigtigheden af ​​software. ‘På mange måder er det analogt med hvad der skete med pc-branchen. Hardwareen er blevet mere og mere generisk, og enheden er i softwaren,’ siger Shaun Puckrin, som er ansvarlig for app udvikling på Symbian, maker af softwaren, der styrer telefoner som Nokia s N97.