Hvorfor Unifor plukket en kamp med GM

Hvorfor Unifor plukket en kamp med GM

Unifor sikkert tager ikke den nemme vej ud.

Ved at vælge General Motors på tirsdag som sit målfirma for mønsterforhandlinger sætter fagforeningen sig til en kamp, ​​da sept. 19 deadline nærmer sig.

Unifor kræver nye produktforpligtelser på GM Oshawa-samlefabrikken, hvor der ikke er planlagt at lave produkter efter 2019, samt ved St. Catharines, Ontario, fremdriftsanlæg. GM har i mellemtiden gentagne gange sagt, at det ikke vil diskutere investeringer, før en ny arbejdsaftale er ratificeret.

At sige Unifor står over for en opadgående kamp i sikring af nyt produkt i Oshawa ville nok være en underdrivelse. Globale økonomiske tendenser har sendt de fleste autoinvesteringer sydpå i løbet af de seneste 20 år, og der er ingen indlysende produkter, der venter på at blive sendt til Oshawa.

Efter lovende nye produkter og jobsikkerhed risikerer Unifor President Jerry Dias og unions lederskab at tage store hits på deres troværdighed, hvis de undlader at få GM til at tilbageholde sin hårde linje holdning.

En måde er at vælge firmaet foreningen ved, at det kan få det bedste tilbud ud af. Hadde Unifor taget denne rute, kunne det have sikret nye investeringer med Ford og Fiat Chrysler Automobiles, før de forhandlede med GM, hvilket kunne lægge pres på selskabet for at følge sine konkurrenter fører (i teorien i det mindste).

Men GM har hidtil offentligt signaleret, at der ikke er nogen interesse i at bakke op af investeringsstillingen, og jeg synes ikke at det ville være udelukkende fordi Ford og FCA har lovet nye investeringer på deres planter i dette hypotetiske scenario.

Så det forlader den anden mulighed, som er til bjerget, som Dziczek fortalte mig. Hvis der vil være en kamp på forhandlingsbordet eller en strejke, er Billige Moncler Sale det bedst at få det ud af vejen tidligt.

Eller som Dias fortalte journalister på tirsdag, vil vi få et støv op, vi kan lige så godt få det straks. gearing

Og selvom Unifor mangler gearing i Oshawa, er den i besiddelse af et nøgleværk i St. Catharines-fabrikken, der producerer motorer og transmissioner til 12 GM-modeller, herunder topsælgere som Chevrolet Silverado-afhentning, GMC Terrain og Chevrolet Equinox.

En langvarig strejke ved St. Catharines ville påvirke firmaet CAMI samlingsfabrik i Ingersoll, Ontario, der bygger Equinox og Terrain. CAMI-arbejdere kan ikke strejke, fordi de er under en særskilt arbejdsaftale, der udløber i 2017, men Dias fortalte Reuters på tirsdag, at GM ville være i motorer fra et andet sted, fordi arbejdere der ikke ville acceptere dem.

En langvarig strejke kunne potentielt stave problemer for GM, som ikke har råd til at tabe sig på produktionen af ​​nogle af sine højest sælgende crossovers og pickups på et marked, der er ugunstigt for biler.

I karakter

Og det var ærligt, at det ville være ude af karakter for Dias at vælge et andet firma end GM.

Da Dias blev Billige Moncler Sale Uniforens første præsident, sagde han, at det var hans mission at få den canadiske arbejdskraftbevægelse til at spille forsvar og [begynde] at spille forseelse. sport metafor han ansat er passende. I hver interaktion, jeg havde med Dias, kommer jeg væk med en fornemmelse af, at han må få et stort adrenalinhaste fra omstridte forhandlinger som disse. Den lidenskab, han har for sin sag, er så intens, at du bliver tilgivet, hvis du troede, at du lyttede til en fodboldtræner, der fyrede sit hold i skabsrummet.

Så måske må det ikke være nogen overraskelse, at GM blev valgt som mål. Dias er en fighter. Og der har han uden tvivl en massiv kamp foran ham.

OBS KOMMENTARER: Automotive News har i de sidste par måneder overvåget en betydelig stigning i antallet af personlige angreb og misbrug af kommentarer på vores hjemmeside. Vi opfordrer vores læsere til at stemme deres meninger og argumentere deres point. Vi forventer uenighed. Vi forventer ikke, at vores læsere tænder hinanden. Hvis vi ser gentagen adfærd, vil vi forbyde kommentaren. Hjælp os venligst med at opretholde et civilt niveau af diskurs.