Hvornår går vi efter krokerne bag vores økonomiske sammenbrud

Hvornår går vi efter krokerne bag vores økonomiske sammenbrud

Hovedvideoen viste Ichabod Crane ligesom Charles Keating velhavende, politisk forbundne plakatbarn i 80’erne besparelser og låneskandale håndjern.

Obama-videoen portrætterede John McCain som Keating s stooge og lignede S-nedbruddet til nedbringelsen af ​​Wall Street 2008, bortset fra at den nuværende krise er global og dens onde er større og bedre. I dag blev virksomhedens skurke blinket på skærmen, blandt dem AIG, Bear Stearns, Lehman Brothers, Fannie Mae og Freddie Mac.

Dette var ikke at være.

Som det står nu, er der kun en føderal retsforfølgning relateret til kreditkrasningen og bailout-cyklusen, og den blev påbegyndt af Bush-administrationens justitsministerium i juni 2008.

Ikke at der ikke er culprits. Bernie Madoff og de andre anklagede Ponzi-schemere som Allen Stanford er blot lommetyver sammenlignet med Wall Streets institutionelle buccaneers, der har multipliceret deres booty med milliarder i subsidier og en oversvømmelse af derivater af dem bare gamle, syrnet vin i nye flasker. Dagens pirater sejler væk fra den lette lovgivningsmæssige undersøgelse, som tilsyneladende vil fortsætte i vores overvægtige, svækkede, økonomisk øverste tunge og bobleafhængige økonomi.

Black siger, at Obama ’s nuværende indsats er dømt til at mislykkes i et twist, det er manglende forsøg. ‘Der er ikke en enkelt succesrig regulator, der giver ham råd,’ siger Black. Obama er et nyt ansigt, men hans besætningsmedlemmer er ikke t. Black spidse ser statssekretær Tim Geithner og sekreteringsformand Mary Schapiro som flop i krigsforløbet og flacks for finansindustriens selvregulering. Nogle af Obama’s ansat har en historie som flot fortalere for økonomiske skurke og aktive regerings fjender. Fordi hverken Obama-holdet eller de foreslåede reformer pakker det nødvendige slag, forklarer Black, ‘Der vil være langt mere katastrofale tab.’ Det ville være på toppen af ​​de trillioner af dollars, der allerede er gået tabt.

Selv om offentligheden er blevet kastet væk, er alt håb om retfærdighed ikke tabt. Scammed forbrugere kunne få deres dag i retten, takket være en højesteret afgørelse i juni i Cuomo v. Billige Moncler Sale Clearing House Association. Retfærdighed Antonin Scalia brød rækker og sluttede sig til domstolens fire mest liberale dommere ved at udtale sig om, at den føderale regering ikke kan stoppe stater fra at udføre deres egne krænkelser på finansielle kriser strengere love end Washingtons ondskab som den rovende realkreditudlån, der udløb i efteråret s meltdown.

I så fald kaste Obama-administrationen sin korsfarers mantel og forsvandt den mørke side forgæves.

I 2008 mistede amerikanske husstande 18 procent af deres rigdom end 11 billioner dollars. Den bedste måde at hente mindst en betydelig del af vores rigdom på er gennem retsforfølgning efterfulgt af fortabelse. Det er det, vi gør, når vi fanger pengevaskere og narkomaner. Det er det, vi forsøger at gøre med Ponzi schemers som Bernie Madoff. Det Billige Moncler Sale er retfærdig retfærdighed. Det fylder et socialt behov såvel som en økonomisk.

Så, hvor er retfærdigheden i den nuværende krise? Hvorfor har der været så få retsforfølgelser og kun svage forsøg, i bedste fald at klage pengene tilbage? En af grundene kan være, at i så berygtede tilfælde, som Lehman Brothers kollapser og Bank of Americas optagelse af Merrill Lynch, var Fed og Treasury tæt involveret i den finansielle elite’s deal making på det tidspunkt. Det er svært at retsforfølge andre for værdipapirbedrageri, hvis du kondonerer tilbudene til at begynde med.

Og der er en anden mere relevant årsag: Den øverste føderale retshåndhævelsesvirksomhed er simpelthen ikke i humør. Personer, som forventer, at præsident Obama’s Justitsministerium skal tage ledelsen, bliver alvorligt skuffet, fordi opgaven er vanskelig, men fordi Obama-administrationen viser, at den mangler viljen. I stedet sætter den nye administration sin energi i at skabe, hvad det mener, vil være et smeltesikkert nyt system af elite ‘for stort til at mislykkes’ banker, reguleret af en forøget Federal Reserve.

Bill Black kalder den elite gruppe af megabanker, som Citigroup og Bank of America, ‘zombier’. Og de er ikke færdige. Alle de devilske værktøjer forbliver på plads, siger Black, herunder ’subprime-lånene med securitisation og kredit default swaps. Og Obama-administrationen ønsker forbavsende at genskabe et sekundært marked i subprime-lån, selv om det koster os mere end en billioner dollars. ‘

Det kan forekomme, at der er behov for noget. Men Camden Fine, en lillebybankmand, der nu leder en handelsgruppe på 5.000 fællesskabsbanker, ser et pumpet opforenet reguleringsagentur som ‘et stort håret cyklopean dyr’, der ville beskytte megabankerne, uanset hvor hensynsløse de er og fortsætter med at favor Wall Street over Main Street. Sammenlignet med Obama-administrationen ser Amerika ’s småbybankfolk ud som populister.