Det sjovt af brasamfiskeri

Det sjovt af brasamfiskeri

Det er den tidlige sommer i østlige Texas og vejret er ikke det eneste der opvarmer her. Vandtemperaturerne er stigende, og fiskene bidder. Et af de hotteste spil i disse dage er bluegillin ‘.

Faktisk er bluegillin ikke et spil. Det er udtrykket min gode ven Lonnie Stanley fra Huntington for mange år siden for at beskrive den fine kunst af brasfiskeri. Bream er en paraplybetegnelse, der ofte bruges i forbindelse med en bred vifte af pintstørrelser solfisk som redear, bluegill, redbreast og longear.

Henvisende til brasfiskeri som en kunst er noget af en misdannelse. Det er fordi der virkelig ikke er meget kunst til det. Faktisk er det nok den nemmeste og reneste form for ferskvandsfiskeri der.

Det er også blandt de mest behagelige, primært fordi de feisty bantamweights næsten altid er villige til at samarbejde og kan let fanges på forskellige lokkemad ved at bruge metoder så elementære, at en småbarn kan have masser af succes med lidt coaching. De er også brawny små fyre. Faktisk er ounce for ounce måske ikke en hårdere fighterfinning rundt i ferskvand.

Jeg er ikke sikker på, hvor gammel jeg var da jeg fangede min første bras, men jeg ved, at jeg har rullet i tusindvis af dem siden. Ligesom Little League baseball og jagter isbilvogne var brasfiskeri en drengagtig sommerritning til mig, da jeg var et barn, der voksede op. Tilbage i 60’erne og 70’erne tilbragte jeg utallige timer med en stokpæl eller spindelstang i hånden, hugget i ukrudtet langs min bedsteforældres kystbeholder fra Dublin Road nær Plano og ventede med forventning om en lille rød og hvid bobber for at fortælle mig, at en fisk var på vej mod syd med min agn. Jeg skulle normalt ikke vente længe efter at det skulle ske. Dammen var fyldt med solfisk af alle slags.

Selvom jeg ikke går bluegillin, så ofte som jeg en gang gjorde, ser synet af en brasflot, der forsvinder under overfladen, stadig, at min saft flyder lige så godt som det nogensinde gjorde. Måske bedre.

Grunden? Ligesom de fleste fiskere kan jeg lide at få lidt.

Det er sandt, at breamfiskeri ikke bærer glamouren hos populære sportsfisk som largemouth bas, crappie, havkat eller striper. Men når det kommer til sjovt fiskeri og hurtig handling, er der ikke noget bedre spil i byen.

Det er derfor, at solfisk er et godt valg for forældre håber at få fat i en nykommer på fiskeri i en ung alder. Børn kan lide handling, og du er næsten garanteret at få masser af det, når du går efter solfisk denne tid på året.

The Bream ’s lair

Bream kan findes i store mængder i offentlige reservoirer og samfundssøer over hele staten, såvel som i private lagerbeholdere og damme. Nogle af de bedste findes i det østlige Texas, hvor vandkvaliteten er god, og der er gode habitater til at støtte rigelige populationer af fisk.

Som tidligere nævnt er bluegills, longears, redbreasts og redears de mest almindelige.

The redear Billige Moncler DunJakke vokser typisk større end sine fætre. Statens rekord redear fanget fra offentlige vand i Texas står på 2,99 pounds. Fisken blev fanget langt tilbage i 1997 fra Lady Bird Lake i Austin af John Runnels. Det målte 14 tommer lang.

Fisk i klassen 2 pund er yderst sjældne i bluegillin arenaer. Jeg er opmærksom på kun et par andre offentlige vandområder i Texas, der har produceret solfisk vejer opad på 2 pund en 2,02 pund stats rekord bluegill fra Lampasas-floden og en 2,31 pund redear fra Lake Winnsboro, der rækker som en vandlegeme rekord.

Private farvande har givet endnu større fisk, herunder statslig bluegill og redear med en vægt på 3,25 pund og en 2,40 pund grøn solfisk.

Jeg har aldrig fanget en ærlig 1 pund bream, meget mindre en 2 pounder stor nok til at dække en middag plade. Men jeg har fanget min andel af håndstørrelsesbevisere, benchmarken for at kalde en brasam en stor. Min 90-årige mor og jeg kom i en Moncler DunJakke sværm af dem i sidste sommer, og hun havde en spøgelse i at hale dem ind.

Små som solfisk er, vil panfish junkies hurtigt være enige om, at de ikke skal undervurderes. Hvilken bryst er mangel i størrelse, de udgøres af holdninger og gris. Hook i en bluegill eller redear på tre fjerdedele af et pund på lette tackle og du tror måske, du har en tiger ved halen. Ikke alene kæmper de små brændere hårdt, de stopper ikke.

Sommer: Den bedste tid

Mens bras kan fanges året rundt, er den bedste tid at gå efter dem i sommermånederne. Fisken kan lide at bøje sig i skyggen omkring havne, pier og skotter, men måske er den bedste måde at løbe op på scoret ved at finde dem på gydebed.

Bream samles i store grupper og uddanner senge til gydning. Fiskereksperter refererer undertiden til gydeområderne som ‘kolonier’, der kan angive 100 eller flere senge i et relativt lille område.

Sengene, ofte lidt større end en tallerken, stables sædvanligvis side om side på punkter, højder, humps eller shorelines, der tilbyder en hård bund nedslået med grus eller skal.

Senge er nemme at identificere i klart vand, fordi de synes lysere end den omgivende bund. Fra en afstand ser en stor gytekoloni ud som en kæmpe honningkage.

Hvis vandet er klart nok til at se sengene, vil du være i stand til at fortælle det ganske hurtigt, hvis der er nogen derhjemme eller ej. Brim swarm omkring aktive gyde senge og de er super aggressive mod noget opfattet som en ubudne.

Lad os fiske

Bream kan være assorteret lokkemad, levende, død eller kunstig. Bare husk, at du ikke beskæftiger dig med Moby Dick.

Tænk lille.

Små jigs cast på ultra lys spinning gear er dødbringende på gydebrasen. Min favorit spinning outfit er bygget op omkring en 4 1/2 fods spindelstang, der matches med en mikrorulle fyldt med 4 pund testlinje. Riggen lancerer en lille lokke ekstremt godt. Plus, det tilføjer til udfordringen, når en håndstørrelsesbruiser, eller noget større, tager fat i agn.

Bream er også tunge favoritter blandt det stigende antal flyfishing entusiaster. De fleste vil være enige om, at en slags lille popping bug eller nymfe er den mest dødelige agn, selvom det vælges undergrunds lokker, vil det også fungere.

Måske er den mest traditionelle måde at fange bluegills på med en standard kroge, bobber og naturlig agn som en regnorm, cricket eller græshoppe. Mange af os fik vores introduktion til fiskeri på den måde, og det står stadig som den bedste træningsboremaskine for unge, der er ny til sporten.