Det spørgsmål jeg bliver bedt om mest

Det spørgsmål jeg bliver bedt om mest

McKibben skriver: ‘Spørgsmålene kommer efter samtaler, på twitter, i dagene’ indkommende tidevande e-mail nogle gange endog i gammeldags bogstaver, der kommer i konvolutter. Den mest almindelige langt er også det enkleste: Hvad kan jeg gøre? Jeg vedder på, at jeg er blevet spurgt det 10.000 gange nu og som en klimavidenskabsmand, der forudser temperaturen, er jeg temmelig sikker på, at jeg er i fare på den lave side.

Bill McKibben bliver arresteret under en protest ved Seneca Lake i marts. (foto: Monica Lopossay / NYT)

han spørgsmål kommer efter samtaler, på twitter, i dagene ‘indkommende tidevande e-mail til tider endog i gammeldags bogstaver, der kommer i konvolutter. Den mest almindelige langt er også det enkleste: Hvad kan jeg gøre? Jeg vedder jeg har været spurgte det 10.000 gange nu og som en klimaforsker, der forudser temperaturen, er jeg helt sikker på, at jeg er i fare på den lave side.

Det er det rigtige spørgsmål eller næsten: Det indebærer en iver for at handle, og handling er det, vi har brug for. Men mit svar på det har ændret sig gennem årene, da videnskaben om global opvarmning har skiftet. Jeg finder faktisk, at jeg ‘Jeg siger næsten det modsatte af det, jeg sagde for tre årtier siden.

Så da jeg var 27 og skrev den første bog om klimaændringer, var jeg ret selvobsaget (måske alder passende). Og det så ud som om vi havde nogen tid: Ingen klimaforsker i slutningen af ​​1980’erne mente, at vi allerede i 2016 ville se massiv arktisk issmelt. Så det var fornuftigt for alle at tænke på de ændringer, de kunne gøre i deres eget liv, at i løbet af naturen beskrev jeg, hvordan min kone og jeg havde forsøgt at ‘beskære og snipe vores ønsker’, hvordan vi i stedet for at tage lange ferieture i bil redede vores cykler i vejen, hvordan vi voksede mere af Moncler Outlet vores egen mad, hvordan vi ‘forsøgte ikke at tænke over, hvor meget vi som en baby.’

Nogle af disse ændringer, vi har fastholdt, kører vi stadig på vores cykler, og jeg har ikke været på ferie i meget lang tid. Nogle vi ændrede Gud, besluttede vi at have et barn, der viste sig for at være glæden i vores liv. Og nogle jeg har forladt: Jeg har brugt meget af det sidste årti i frenetisk rejse, meget af det på fly. Ja, mit tag er dækket af solpaneler, og jeg kører et stikkontakt i bil, der trækker strømmen fra disse paneler, og ja vores varmt vand opvarmes af solen, og ja vi spiser lavt i fødekæden og tæt på hjemmet. Jeg er glad for, at vi gør alle disse ting, og jeg tror, ​​at alle skal gøre dem, og jeg forsøger ikke længere at narre mig selv, at de vil løse klimaændringer.

Fordi videnskaben er ændret og med den vores forståelse af den nødvendige politik og økonomi til overlevelse. Klimaændringer kommer langt hurtigere end folk forventede selv for et par årtier siden. 2016 smadrer temperaturregistrene i 2015, der smadrede registreringene i 2014; nogle af verdens største fysiske egenskaber (kæmpe koralrev, store floddeler) begynder at dø af eller forsvinde. Tørke skader dagligt, hundrede år oversvømmelser kommer hver anden forår. I de sidste 18 måneder har vi set den højeste vindhastigheder nogensinde registreret i mange af verdens havområder. I Basra Irak, ikke langt fra Edens Have, ramte temperaturen 129 Fahrenheit denne sommer, den højst pålideligt registrerede temperatur nogensinde og lige ved grænsen for menneskelig tolerance. Juli og august var ikke bare de hotteste måneder nogensinde registreret, de var ifølge de fleste klimatologer de varmeste måneder i hele den menneskelige civilisations historie. Den mest almindelige sætning, jeg hører fra forskere, er ‘hurtigere end forventet’. Nogle gange i de sidste par år har vi efterladt Holocene, den 10.000 års periode med godartet klimastabilitet, der markerede stigningen i den menneskelige civilisation. Vi er i noget nyt nu noget nyt og skræmmende. En dejlig gestus og en som alle skal efterligne, men en gestus. Det er cykler eller at spise veganer eller hvad som helst, som er et særligt stolthed. Nordamerikanerne er meget vant til at tænke på sig selv som enkeltpersoner, men som enkeltpersoner er vi magtesløse til at ændre klimaforandringsbanen på en meningsfuld måde. De fem eller ti procent af os, der vil blive flyttet til virkelig at handle (og det er alle, der nogensinde handler om ethvert emne) kan ikke skære kulstof i atmosfæren med mere end fem eller ti procent af disse handlinger.

Nej, det rigtige spørgsmål er ‘Hvad kan vi gøre for at gøre en forskel?’

Fordi, hvis individuel handling ikke kan ændre drivkraften i den globale opvarmning, kan bevægelser stadig gøre tricket. Bevægelser er, hvordan folk organiserer sig for at få magt nok magt, i dette tilfælde måske at overvinde den økonomiske kraft i fossile brændstofindustrien. er hvad der kan sætte pris på kulstof, tvinge politikere til at holde fossilt brændsel i jorden, kræve subsidier, så solpaneler går op på næsten alle tag, ikke kun dine. Bevægelser er hvad der tager 5 eller 10 procent af mennesker og gør dem afgørende fordi i en verden, hvor apati regulerer, er fem eller ti procent et enormt tal. Spørg tepartiet. Spørg borgerrettighedsbevægelsen.

Den anden side kender dette, og det er derfor, at det gør det til enhver tid vores bevægelser. Når for eksempel 400.000 mennesker marcherer i New York City, ved jeg, at jeg vil få en strøm af grimme tweets og e-mails om, hvordan kristne bevarer os, at det tager benzin at komme til New York City. Det gør det faktisk. Hvis du bor i et samfund, der har demonteret sit togsystem, vil mange mennesker nødt til at køre og tage bussen, og det vil være de mest nyttige galloner, de brænder i løbet af året. Fordi det er hvad der skubber systemer til at ændre.

Når modige mennesker går i fængsel, sender cynikere mig til at spørge, hvor meget gas paddywagon kræver. Når de modige mennesker går ud i kajakker for at blokere de største borerigger på jorden, ved jeg altid, at jeg vil læse snesevis af tweets fra kloge og døde sjæle, spørger du ikke, at plastik til de kajakker kræver olie? Ja, vi ved, og vi har besluttet det er vel det værd. Vi forsøger ikke at være hellige, vi forsøger at være effektive.

Vi kommer ikke til at blive tvunget til en monkisk tilbagetrækning fra samfundet, vi er nødt til at engagere denne kamp med alle nutidsværktøjerne. Vi forsøger at ændre verden vi lever i, og hvis vi lykkes, vil de, der kommer efter, have masser af tid til at finde ud af andre måder at bebor det på. Langs vejen kan de, der har skiftet deres liv, give inspiration, hvilket er afgørende. Men de giver ikke selv en løsning. Naomi Klein beskrev engang at besøge en ‘fantastisk’ samfundsbog i Brooklyn’s Red Moncler DunJakke Hook, der var blevet oversvømmet af orkanen Sandy. ‘De gjorde alt rigtigt, når det gælder klima,’ sagde hun. ‘Økologisk økologisk, lokalisering af deres fødevaresystem, sekvestrerende kulstof, der ikke bruger fossilt brændstof, giver alle de gode ting.’ Så kom stormen. ‘De mistede hele deres høsthøst, og de er ret sikre på, at deres jord er forurenet, fordi vandet, der oversvømmede dem, var så forurenet. Det er vigtigt at opbygge lokale alternativer, vi skal gøre det, men medmindre vi virkelig går efter kilden til problemet ‘nemlig fossile brændstofindustrien og dens lås på Washington’, vil vi blive overvældet. ‘

Ligesom Klein finder jeg, at de mennesker, der har lavet nogle af disse personlige ændringer, er normalt også dybt involveret i bevægelsesopbygning. Lokale landmænd, selv efter en lang dag med at trække ukrudt, finder energien til at gøre det til demonstrationen, ofte fordi de kender deres indsats ude på marken, er det ikke nok, selv for at sikre et klima, der vil gøre det muligt for dem at fortsætte deres indsats. Nej, de mennesker, der kalder miljøkritikere hyklere for at leve i den virkelige verden, er mennesker, der slet ikke vil have nogen forandring. Deres mål er simpelthen at skamme os og dermed stille os. Så vi har ikke fået dem til at føle sig dårlige eller forstyrre de beføjelser, der er .

Det vandt ikke, medmindre vi lader det. Bevægelser tager sig af deres egne: De yder sikkerhedspengene, og de skubber hinandens ideer rundt på nettet. De knytter sig sammen på tværs af problemer: BlackLivesMatter, der støtter fossilt brændstofsalg, klimarettighedsaktivister bekæmper deportationer. De erkender, at vi måske lige nok har nok styrke til at få det gjort. Så når folk spørger mig, hvad kan jeg gøre, ved jeg sige det samme hver gang: ‘Det vigtigste, en person kan gøre, er ikke individ. Hvis der ikke er en kamp hvor du bor, find folk at støtte, fra stående klippe til Stillehavets øer. Job One er at organisere og jobbe to og tre. ‘