Det store gamle rod i Virginia ’s åbne optegnelser

Det store gamle rod i Virginia ’s åbne optegnelser

Rhyne er administrerende direktør for Virginia Coalition for Open Government.

Der er Billige Moncler Jakke Dame en lovforslag i Michigan legislature. Som foreslået ville regningen gøre statens informationsfrihed gældende for både guvernør og lovgiver.

Jeg ønsker Michiganders godt. At få lovgivere og en guvernør til at frivilligt udsætte sig for blændingen af ​​det åbne optagelseslys er et opadgående slag uden tvivl. Det er et af de spørgsmål, som lovgivere har svært ved at se skoven af ​​god regering gennem træerne af egen interesse.

Virginia waded gennem denne kamp for mange år siden og mirakuløst kom ud på den anden side med både den udøvende og lovgivende gren underlagt FOIA. Dette er en god ting, og jeg er stolt over, at min hjemland ser lyset.

Men hvad vi nu har i Virginia er mere som, hvad Cher i ‘Clueless’ kalder ‘en fuld på Monet’: ‘Det er som et maleri, se? Fra langt væk er det ok, men tæt på det er et stort gammelt rod. ‘

Den såkaldte arbejdspapirfritagelse er i vid udstrækning (hvis ikke udelukkende) skylden for at gøre dette store gamle rod.

Undtagelsen gælder for optegnelser ‘udarbejdet af eller til’ en liste over navngivne personer ‘til hans personlige eller overvejende brug.’

Ideen er selvfølgelig, at vi ønsker, at vores ledere skal kunne indsamle information fra alle kilder, og derefter træffe den bedste beslutning. Folk vil formodentlig føle sig friere at tilbyde ideer, hvis de ved, at deres dumme ide ikke bliver sprøjtet over forsiden.

Virginia ’s arbejdspapir fritagelse har flere problemer: det er blevet udvidet til en lang og voksende liste over individer, og det dækker også al deres korrespondance.

Hvis du holder op med at tælle, taler vi flere hundrede mennesker her, der driver offentlighedens forretning i nært total, sanktioneret hemmeligholdelse.

Sen. Chap Petersen og Del. David Ramadan introducerede regninger i år for at slå universitetspræsidenter fra denne liste. Formentlig blev denne ide fremkaldt af den vanskelighed, som mange havde fået optegnelser fra University of Virginia Præsident Teresa Sullivan efter Rolling Stone-historien rejste spørgsmål om, hvordan påstand om voldtægt håndteres på campus.

Student Press Law Center siger, at Virginia er unikt i at udvide en sådan undtagelse til universitetspræsidenter. Og der kan være et politisk argument for, hvorfor de burde eller burde ikke kunne bruge det. Men universitetspræsidenterne repræsenterer kun 15 personer.

Resten af ​​de mennesker, der kan bruge fritagelse for arbejdspapirer, vil sandsynligvis kæmpe hårdt for at holde det. Så hvad der i sidste ende kan vise sig at være en mere produktiv samtale er, hvordan den eksisterende fritagelse kan blive reined i.

Da FOIA blev opgraderet i 1999, var arbejdspapirfritagelsen rettet mod en omskrivning, dels for at modvirke en praksis, der var udviklet under Allen-administrationen, hvor almindelige optegnelser blev stemplet ‘guvernørens arbejdsdokumenter’ for at holde dem ude af offentligheden ‘ s hænder.

Den sene Del. Chip Woodrum var på det FOIA-omskrivningshold og sagde, at fritagelsens formål var at tillade tilbageholdelse, hvis frigivelsen ville blande sig i regeringens funktion, ikke at give embedsmænd en undskyldning for at nægte anmodninger.

Men det er hvad der er sket.

Bekymret for tungt handlede lobbyister, corporate donorer eller særlige interessegrupper forsøger at curry favor med en embedsmand? Bekymret, at en tjenestemand presser medarbejdere til at forfølge tvivlsomme projekter? Du bliver hårdt presset for at få indsigt i grænseløs arbejdspapir / korrespondancefritagelse i billedet.

Det er simpelthen uacceptabelt i et repræsentativt demokrati at forlade offentligheden i mørket om disse individers ydeevne. Undersøgende journalister kan måske Billige Moncler Sale hjælpe med at kaste lys, men ellers forbliver vi hos vores embedsmænd i det væsentlige at fortælle os, at vi går at have tillid til dem, fordi de ikke vil vise os deres optegnelser.