Dick Cheney opfordrer til krig mod Iran

Dick Cheney opfordrer til krig mod Iran

Boardman skriver: ‘Cheney har ønsket, at alle disse krige er uundgåelige for andre mennesker, ikke for nogen i hans kreds. Det er sådan, det har været for Cheney, siden han kæmpede for sin generations krig og fik fem udsættelser fra Vietnam fordi han havde ‘andre prioriteter’. ‘

Tidligere næstformand Dick Cheney. (Foto: Getty Images)

Det var ikke første gang, Cheney havde talsmand for krig mod Iran eller for tortur eller for mordet af drone eller for enhver anden krigsforbrydelse, som han sandsynligvis aldrig vil blive ansvarlig for.

Men i al retfærdighed til den tidligere vicepræsident, denne gang indså han virkelig kun, at krigen mod Iran var uundgåelig. Ser man på posten, er det dog svært at finde nogen krig, Cheney har ikke fundet ‘uundgåelig’, selv om han måtte lyve for at få det i gang, som han gjorde med Irak.

Og Cheneys kærlighed til ‘uundgåelige’ krige stoler ikke kun på uærlighed, men vigtigere end personligt løsrivelse. Cheney har ønsket, at alle disse krige er uundgåelige for andre mennesker, ikke for nogen i hans kreds. Det er sådan det ‘har været for Cheney, da han kappede ud på sin generations krig, fik fem udsættelser fra Vietnam fordi han havde’ andre prioriteter ‘, der omfattede jubel på de varmere, der sendte flere og flere af andres børn til at lide og dø i Sydøstasien.

På den anden side opfordrede Cheney ikke til at angribe Iran med atomvåben, sådan som republikanske milliardær Sheldon Adelson gjorde et par dage tidligere på Yeshiva University. Cheney protesterede heller ikke mod Iran. Og han har ikke været uenig i den octogenariske gambling mogul, så en mistanke om Cheney ville være glad nok til at se denne særlige rygning pistol omdanne til en svampe sky.

Er nuking den iranske ørken virkelig et smart træk?

I retfærdighed over for Adelson, der stærkt støttede Newt Gingrich til præsident, bad han ikke om at nuking Teheran lige ud. Skal slippe en demo nuke i en iransk ørken og så sige: Hvis du ikke taber dit udviklingsprogram for atomvåben, så Vi vil nuke Teheran. Enten strejke ville være en krigsforbrydelse.

Men det er langt fra sikkert, at Iran rent faktisk har et program til udvikling af atomvåben. De, der siger det er sikkert, lyver, uanset hvilket politisk formål de mener, at deres løgne kan tjene. Central Intelligence Agency (CIA) samt Mossad Israelske efterretningstjeneste (i det mindste ifølge The New York Times og Ha ‘aretz).

Virkeligheden er, at uden for Iran har ingen sikkerhed for, hvad Irans langsigtede hensigter er, aldrig tænke på, hvad de måske vil gøre ved disse intentioner i øjeblikket. For mange mennesker, især mennesker i forskellige regeringer, har en interesseret i ikke at tro på det, selvom det er sandt.

De vil hellere tage en chance for at skabe Billige Moncler DunJakke en uholdbar Fang 22 efterspørgsel efter Iran om at droppe et program, det har ikke, selvom det betyder en anden krig.

Iran er den rigtiges favoritstrengsmand, syndebuk og forestillet eksistentiel trussel. Og Iran synes pænt at have glæde af at bide sine erklærede fjender med hints og innuendoes, der giver deres største frygt uden at give tilstrækkelige konkrete beviser for at gøre disse frygt beviseligt virkelige . Dette er ligesom dj vu igen og igen, en gengivelse af Saddam Hussein ’s selvdækkende holdning til forsvar for sine egne ikke-eksisterende masseødelæggelsesvåben.

En hel historie betyder noget, ikke kun den ene side

Du tror måske, at Iran havde gjort nok for amerikanerne ved at holde amerikanske gidsler længe nok i 1979 i 1980 for at vælge Ronald Reagan (som senere lavede sin egen detente som overtures til Teheran, selvom han følte behovet for at gøre det Moncler DunJakke i hemmelighed). Men nej, Iran er blevet dæmoniseret i mere end 30 år af mennesker, som nægter at sætte Irans egentlige forbrydelser i sammenhæng med USA ‘efter at have ødelagt det iranske demokrati i 1953.

Hvad gør Cheneys og Adelsons af denne verden mere krævende end nogensinde i disse dage er muligheden den eneste mulighed for, at Obama-administrationen på en eller anden måde kan genoprette den mindste normalisering med en islamisk nation på 77 millioner mennesker, der ikke har angrebet en anden suveræn stat i mere end en hundrede år under en række regimer.

For iransofober er mere end et århundredes uaggression ikke nok til at kompensere for den feverede drøm om, at Iran kan angribe nogen, først og fremmest Israel, på trods af manglende betydelige midler eller motivation til at gøre det. Husk senator John McCain, der påberåber Beach Boys under hans 2008-præsidentkampagne ‘Bomb bombe bombe, bombe bombarder Iran?’ Har han nogensinde sagt hvorfor, præcis? Nej, han sagde, at han var sjov.

Cheney er ikke sjovt. Han talte om at bombe Iran i årevis, så meget at mysteriet er, at han ikke fik præsident Bush til at gøre det. Besatte Irak i 2003. Iran sendte et fredeligt initiativ, som Colin Powell, da Statssekretær ønskede at udforske. Cheney dræbte det.

I 2007 var Cheneys plan at overtale Israel til at angribe Irans uranberigningsanlæg. ville bombe Iran til bit. Tidligere på året mødte Cheneys plan om at bombe ‘træningslejre’ i Iran modstand fra Pentagon og skete ikke.

I 2008 rapporterede Seymour Hersh om et andet krigsplanlægningsmøde, der involverede Cheney tidligere på året:

Der var et dusin ideer om hvordan man udløser en krig. Den, der interesserede mig mest, var hvorfor ikke vi bygger os i vores værft bygge fire eller fem både, der ligner iranske PT-både. Sæt Navy sæler på dem med mange våben. Og næste gang går en af ​​vores både til Hormuz-stræderne begynder at skyde op. Kan koste nogle liv, og det blev afvist, fordi du ikke kan få amerikanere til at dræbe amerikanere.

‘Jeg var nok en større fortaler for militær handling end nogen af ​​mine kolleger,’ Cheney indrømmede i 2009, idet han udtrykker det samme syn Adelson holder nu: ‘Jeg troede, at forhandlingerne ikke kunne lykkes, medmindre iranerne virkelig troede, at vi var parate til at bruge militære kraft. Og til dato fortsætter de selvfølgelig med deres nukleare program, og sagen er endnu ikke løst. ‘