DigiFarm sætter præcisionen i præcisions landbrug

DigiFarm sætter præcisionen i præcisions landbrug

Mens offentligheden tilpasser sig ideen om selvkørende biler, er det i landbrugsverdenen den gamle hat.

Navigering af majsfelter er en anden oplevelse end kørsel på gader og motorveje, men DigiFarm er der for at sikre, at det er en sikker rejse.

De fleste traktorer, kombiner, sprøjter og andre store stykker landbrugsudstyr kommer fra fabrikken med modemer installeret. DigiFarm bruger det nu standardværktøj til at forbedre fieldwork for farmers.

Historien bag DigiFarm

DigiFarm grundlægger David Dusanek startede firmaet ud af sit eget behov. Hans familie har en gård i Monticello i det østlige Iowa, og Dusanek var på udkig efter måder at integrere GPS i gården udstyr.

Ingen af ​​de kommercielt tilgængelige produkter passer til hans behov, så Dusanek vendte sig til Google. Gennem forsøg og fejl bygget han en GPS-base og installerede netbook-computere i fire traktorer. Snart var han i stand til at programmere traktorerne for at arbejde rundt i gården.

Da nabo-landmænd udtrykte interesse, byggede Dusanek lignende opsætninger for dem, der opererer ud af sin GPS-base. Som ordspredning begyndte gårde uden for basestationens dækningsområde at anmode om at bruge DigiFarms udstyr, og Dusanek begyndte at opbygge flere GPS-basestationer for at udvide virksomhedens dækning.

‘Det hele virker ved at flytte data fra punkt A til punkt B,’ siger Dusanek. ‘Du kan tænke på det som en iPhone eller XM Radio, når de tænder på dem’ er forudkonfigureret for at ringe til en server og flytte data frem og tilbage. Vores hardware er den eneste mission i livet, at logge på en server og sige: ‘Jeg vil gerne have retninger’, som straks begynder streaming tilbage. ‘

Lære at skalere

Når DigiFarm anvendte netbooks i de tidlige dage, ville computerens batteri dør og afbryde samtalen med GPS-basestationen.

Siden da har skalering været Billige Moncler Sale den største forhindring. Digifarms største behov er at udvide Moncler Jakke Dame dækningsområdet, som indebærer installation af GPS-basestationer og opsætning af servere rundt omkring i landet. Ifølge Dusanek er det ikke en vanskelig proces, bare tidskrævende. Hvis efterspørgslen efter DigiFarm begynder at vokse ud over Nordamerika, er Dusanek klar til at begynde at teste sine muligheder.

DigiFarm lancerede for nylig en app til både iOS og Android, og det var det første selskab af sin art at komme til markedet fuldt ud at støtte alle Apples hardware.

DigiFarm begyndte også at bygge sine egne modemer til landbrugsudstyr for at lette samtalerne med GPS-basestationerne.

‘Tidligt sagde vi, at vi ikke ville komme ind i hardware, men jeg ser på det som et nødvendigt ondt,’ sagde Dusanek. ‘Jeg har set mangler i alle de tilgængelige modemer.Hvis jeg kunne have fundet den, jeg bedst kunne lide, ville DigiFarm have presset det meget hårdt. Men hvis du styrer dataene og punkt A og punkt B, kan du lave tweaks og ændringer på begge sider og til sidst ender med et mere effektivt netværk. ‘Dusanek sagde, at han planlægger at fortsætte med at vokse DigiFarm, selvom kommende projekter omfatter nogle proprietære teknologier, som han ikke ønskede at gå i detaljer om. Men han mener, at det er vigtigt, at virksomheden bruger dets størrelse og alsidighed at fortsætte med at føre i GPS-teknologi.

‘Hvis du ikke er i forkant, spiller du fangst. Det er ikke svært at holde sig foran nogle af de store virksomheder, teknisk kloge,’ sagde Dusanek. ‘De tager så lang tid at bringe tingene på markedet, så hvis vi altid har nye ting, vi arbejder på, kan vi blive et skridt foran. ‘

Joe Lawler er en freelance reporter baseret i Des Moines.

(Besøgt 1 gange, 1 besøg i dag)

PopularNewUpcoming events på Silicon Prairie Future Builders Challenge hjælper Lincoln-studerende med at identificere deres iværksætterkundskaber Kansas Citys Homebase gør sig klar til at pitche og lancere på SXSW Missouri-baserede Lean Media Closed $ 500,000 i Seed Funding KCs Sprint Accelerator bygger samfund, annoncerer ny klasse K State Launch udfordrer studerende af alle baggrunde at være iværksættere KCs Sprint Accelerator bygger samfund, annoncerer ny klasse Missouri-baseret Lean Media lukker $ 500.000 i frøfinansiering Kommende arrangementer på Silicon Prairie Kansas Citys Homebase gør sig klar til at pitch og starte på SXSW